Jeugdschaatsen

Alle zaterdag ochtenden in het schaatsseizoen is de baan gereserveerde voor onze jeugdige talenten. Alle kinderen van de basisschool worden op deze uren in de mogelijkheid gesteld om de beginselen van het schaatsen te leren.

Dit doen we altijd op een leuke speelse manier, waarbij vooral het plezier voorop staat!

In totaal staan 17 verenigingen op de baan om de kinderen uit hun gemeente of regio les te geven in het schaatsen. De trainers van de verenigingen volgen ieder jaar scholing om de kinderen op een zo leuke manier les te geven, volgens de meest recente ontwikkelingen en ideeën.

Het seizoen bestaat niet alleen maar uit lessen volgen, maar wordt ook leuk ingevuld door een komst van onze Sint en een echte Elfstedentocht.

Verder is er twee keer in het seizoen een ‘echte wedstrijd’, waar alle kinderen aan mee kunnen doen. Tijdens deze wedstrijden kunnen de kinderen eens kijken hoe het is om te schaatsen als een echte Sven Kramer of Ireen Wust.

Verder kan uw kind na deze lessen heerlijk uit de voeten op schaatsen en zich redden als we weer een keer natuurijs hebben.

Er zijn ook twee groepen G-Schaatsers actief, welke al jaren met erg veel enthousiasme mensen met een beperking lesgeven. Met een vaste groep enthousiaste vrijwilligers hebben ze deze groep ook de fijne kneepjes van het schaatsen geleerd. Er is geen lijftijdsgrens voor deze groep talenten!

Wil u nog meer informatie dan wil ik u graag verwijzen naar de links van de verenigingen bij u in de buurt.

En voor wat leuke plaatjes kunt u ook altijd lid worden van onze facebook pagina:

Jeugdschaatsen de meent

Voor de adressen zie hier onder

Plaatsen

Website

Chronos (bergen, Schoorl)

Stg. Geestmerambacht (Langedijk)

Edam (Edam, Volendam)

Heerhugowaard (de Draai)