Shorttrack Alkmaar

Shorttrack Alkmaar is de shorttrackvereniging in gemeente Alkmaar, actief in de ijshal van Sportcomplex de Meent. Sporters van alle leeftijden, met alle typen schaatservaring en conditieniveaus kunnen bij ons in een gezellige, leerzame en veilige omgeving alles leren wat met de mooie shorttracksport te maken heeft.

Shorttrack is veel meer dan alleen snel schaatsen, het is een spannende, uitdagende en sociale sport. Het is uitstekend geschikt voor beginnende schaatsers, terwijl voor de gevorderden de snelheid en de dynamiek zal aanspreken. 

De inhoud van de lessen en trainingen sluit aan op de trainingsbehoeften van beginnende schaatsers, recreanten en wedstrijdrijders van alle leeftijden. Onze enthousiaste trainers met passie voor shorttrack zetten een mooi jaarprogramma neer. Er is altijd een gekwalificeerde trainer aanwezig. Wij streven naar een balans tussen bewegen, plezier en prestatie; iedereen kan meedoen op zijn/haar eigen tempo en niveau.

De aandacht die wij hebben voor de veiligheid van de schaatsers is terug te zien in de gestructureerde opbouw van shorttracktrainingen, de overzichtelijke 30×60 meter baan, het gezamenlijk opzetten en opruimen van de baanbeveiliging kussens en het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen zoals een helm, handschoenen, kniebeschermers en een nekbeschermer.

Website: www.shorttrackalkmaar.nl